nieuws

AkzoNobel Industrial Chemicals haakt aan bij Centrale Afvalwaterzuivering Botlek

Publicatie

5 apr 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het project omvat de bouw van een persriool ter inzameling van het bedrijfsafvalwater in het Botlekgebied en de bouw van een nieuwe aërobe afvalwaterzuivering. Bedrijven uit de omgeving kunnen hierop aansluiten om hun industriële afvalwater te laten zuiveren door Evides.

Samenwerking

De komende tijd werkt Evides Industriewater verder aan het uitwerken van het ontwerp van de CAB. De tekenpartners van de intentieverklaring stellen hun expertise hiervoor ter beschikking. Naast AkzoNobel zijn dit Huntsman, Emerald Kalama Chemical en Kemira.

Centraal afvalwater zuiveren

Speciaal voor de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek wordt in de Botlek een persriool aangelegd met een lengte van ongeveer twaalf kilometer. De nieuwe afvalwaterzuivering (AWZI) komt naast de bestaande AWZI op het terrein van Huntsman. Om voldoende bedrijven te kunnen bedienen en pieken in afvalwater te kunnen verwerken is bij het ontwerpen van de AWZI rekening gehouden met toekomstige groei in het Botlekgebied.

Ketensamenwerking

De ontwikkeling van de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek is een mooi voorbeeld van ketensamenwerking. Chris Roubos, manager Sales & Marketing bij EIW vertelt waarom. ‘Steeds meer bedrijven zien in dat zij op korte termijn zelf veel geld moeten investeren in hun eigen zuiveringen. Een gezamenlijke afvalwaterzuivering kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden, het werk kan worden overgelaten aan een deskundige op dat gebied en ook het milieu is gebaat bij één centrale, goedwerkende AWZI’, aldus Roubos. Met het samenkomen van verschillende afvalstromen verloopt het zuiveringsproces soepeler. Daardoor is er minder chemie en energie nodig en dat levert een milieuvoordeel op.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.