nieuws

AkzoNobel wint onderzoeksbudget watervalorisatie

Publicatie

22 nov 2016

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Evides Industriewater stelt honderdduizend euro onderzoeksbudget ter beschikking om het beste idee te ondersteunen met een pilot voor bijvoorbeeld hergebruik, restwarmtebenutting, cost-efficiency en het verlagen van de waterfootprint. ‘Verschillende bedrijven deden enthousiast mee. We mochten zeventien goede ideeën ontvangen waarvan er uiteindelijk vier werden genomineerd; BASF, Air Liquide, Lans Westland en AkzoNobel’, aldus Jan Robert Huisman, directeur Evides Industriewater.

De vier genomineerden gaven op donderdag 10 november op het Pilots to Innovate event in Hotel New York een pitch met hun idee en motivatie. Een vakkundige jury bestaande uit: Rinke Zonneveld van Innovation Quarter, Bert Hamelers van Wetsus en Wim Raaijen van Industrielinqs heeft op basis van ingevulde formulieren en presentaties een winnaar gekozen. De winnaar van de Pilots to Innovate 2016 is geworden AkzoNobel.

Pilots to Innovate AkzoNobel

De vier bedrijven kwamen allen met duurzame ideeën voor een pilot. De case van AkzoNobel werd door de jury het meest interessant gevonden in het kader van een bijdrage aan de circulaire economie. De pitch van AkzoNobel hield in: deel-/reststromen van verschillende bedrijven combineren, waardoor over de bedrijfsgrenzen heen een grondstofbesparing mogelijk wordt. Daarbij zijn voornamelijk de deel-/reststromen interessant die meer eindproducten bevatten. Uitwisseling van stromen wordt dan ook financieel haalbaar, doordat de business case op meerdere grondstoffen gemaakt kan worden.

Maarten Oevering, Business Developer bij Evides Industriewater, gaat samen met AkzoNobel een pilot opzetten om dit idee te realiseren. Oevering: ‘Ik ben blij dat ik met alle kennis en kunde binnen Evides Industriewater en AkzoNobel dit innovatieproject kan opstarten. Ik kijk uit naar een intensieve en open samenwerking met AkzoNobel met betrekking tot dit gemeenschappelijke doel. Allemaal kijken we terug op een geslaagd ‘Pilots to Innovate’ event met veel enthousiaste reacties van onze klanten en relaties, en een mooie uitdaging als resultaat.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.