nieuws

Bavaria roept consument op om mee te denken over duurzaamheid

Publicatie

27 jun 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Via de Twittercampagne #ikbrouwmee spoort de brouwer consumenten aan om mee te denken over initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. Vorig jaar maakte Bavaria al een eerste stap richting een breder publiek door als opmaat voor het jaarverslag samen met schrijfster Renske de Greef een online Science Fiction thriller te lanceren.

Bavaria onderneemt als enige brouwer in de wereld volgens de ISO 26.000 richtlijn, een vooraanstaande internationale richtlijn voor het implementeren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen een organisatie. Daarnaast heeft Bavaria de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt in de jaarlijkse MVO transparantiebenchmark van het Ministerie van EZ. De brouwer behoort inmiddels tot de top 20 van deze benchmark.

Bruikleen

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, licht toe: “Duurzaamheid is niet iets wat moet, duurzaamheid is vanzelfsprekend voor ons. Het heeft geen begin- of eindpunt. We werken volgens de filosofie dat we het bedrijf in bruikleen hebben van onze kinderen en kleinkinderen en daarom zijn we zuinig op onze brouwerij en onze omgeving.” Swinkels vervolgt: “Duurzaamheid is iets van ons allemaal. Door jezelf de juiste vragen te stellen kun je vaak met kleine dingen een groot verschil maken. Bavaria legt de lat hoog voor wat betreft duurzaamheid en daardoor zijn we voortdurend op zoek naar de meest efficiënte oplossingen. De onafhankelijke blik van consumenten die met ons meedenken is dan ook meer dan welkom. Ik kijk uit naar alle ideeën die via #ikbrouwmee met ons gedeeld worden. Zo kunnen we samen werken aan een toekomst die voor iedereen waardevol is”.  

Boer Bier Water

Op www.bavaria.com/duurzaamheid is een overzicht te vinden van alle activiteiten van Bavaria op het gebied van duurzaamheid. Naast algemene informatie over de brouwerij worden ook verschillende projecten zoals Boer Bier Water en de samenwerking met Atlant Groep verder toegelicht. Het complete MVO jaarverslag kan gedownload worden als PDF of er kan gekozen worden voor een eigen variant van het jaarverslag waarin de consument zelf bepaalt welke onderdelen een ‘nieuw’ verslag vormen.

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.