nieuws

Bavaria zet nieuwe stap in hergebruik proceswater

Publicatie

29 mrt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Jaarlijks heeft Bavaria een grote hoeveelheid aan gezuiverd proceswater die over blijft na het brouwen van bier. Door middel van de vijzel wordt dit water omhoog gebracht, waarna het (met de kracht die het hoogteverschil veroorzaakt) kan worden verplaatst naar de directe omgeving.

 

Enerzijds wordt het water ondergronds via een leidingstelsel teruggebracht in de grond van de boeren, ook wel omgekeerde drainage genoemd. Anderzijds wordt het water overgebracht naar het kanaal zodat anderen gebruik kunnen maken van het extra water. Het uiteindelijke doel is om het water vast te houden in de directe omgeving. De vijzel kan 1 miljoen kuub water per jaar verwerken. De boerderij van Wilfried & Caroline van Dijk maakt als eerste gebruik van de omgekeerde drainage en zal jaarlijks 50 miljoen liter water tot haar beschikking krijgen.

 

De ontwikkeling van de vijzel is onderdeel van het Project Boer Bier Water, waarbij Bavaria samen met andere partijen werkt aan het behoud van de kwantiteit en kwaliteit van het grondwater. Activiteiten in het project richten zich naast de herverdeling van water op gewasbescherming, gezonde bodem en brouwgerst.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.