nieuws

Bestuur VEMW draagt Gertjan Lankhorst voor als nieuwe voorzitter

Publicatie

14 okt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Gertjan Lankhorst kent de Nederlandse en Europese energiesector goed. In 2006 werd Lankhorst benoemd tot Chief Executive Officer van de Groningse handelsonderneming in aardgas, GasTerra.

Gertjan Lankhorst is geboren op 22 december 1957 te Amsterdam. Hij werkte van 1982 tot 1986 op de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1986 begon hij op het ministerie van Economische Zaken als medewerker van de directie Algemene Economische Politiek. Vervolgens bekleedde hij verschillende functies binnen dit ministerie, onder andere directeur Olie en Gas (1996-1999), directeur Marktwerking (1999-2003) en directeur-generaal van Energie (2004-2005). Hij was ook voorzitter van het bestuur van de KVGN en tevens President van Eurogas. In 2009 nam Lankhorst het initiatief om de Energy Academy Europe op te richten, een instituut dat energievraagstukken interdisciplinair benadert en relevante activiteiten, partners en netwerken bijeenbrengt om de energietransitie te versnellen.

Als nieuwe voorzitter van VEMW zal Lankhorst ruim aandacht geven aan het belang van betrouwbare en betaalbare energie en de verduurzaming van het watergebruik, en het borgen van het belang van water als vestigingsfactor in Nederland. Daarnaast wil hij zich graag inzetten om de bedrijven aangesloten bij VEMW te helpen bij de uitdagingen die voor hen liggen in het kader van de energietransitie. Lankhorst: 'VEMW heeft met haar position paper ‘Samen op weg naar minder’ een ambitieuze propositie geformuleerd om de emissies van CO2 door de industrie in 2050 drastisch te reduceren. Als nieuwe voorzitter wil ik die ambitie in realiteit omzetten.'

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.