nieuws

Boost voor keramische membraantechnologie

Publicatie

11 dec 2018

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Membraantechnologie, Water Innovator of the Year

Nederlandse watertechnologiespecialist PWNT en de Japanse keramische membraanspecialist Metawater hebben een overeenkomst getekend om de bestaande samenwerkingsverbanden te verdiepen om de ontwikkeling en het gebruik van watertechnologieën op basis van keramische membranen te stimuleren.

Joke Cuperus, CEO van PWN en interim CEO van PWNT: ‘PWNT gelooft sterk in het gebruik van keramische membraantechnologieën voor de toekomst van waterzuivering en is ervan overtuigd dat onze intensievere samenwerking met Metawater voordelen voor meer klanten en het milieu oplevert door het leveren van schoon, duurzaam geproduceerd drinkwater.’

Yasushi Nakamura, CEO van Metawater: ‘Metawater is van mening dat deze overeenkomst een resultaat is van onze langdurige vertrouwensrelatie. Ook al kost het soms wat tijd, we zullen doorgaan met de oprichting van een nieuwe businessformatie. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking tot grote successen zal leiden.’

Succesvolle samenwerking

De twee bedrijven hebben al succesvol samengewerkt aan CeraMac-fabrieken zoals de Andijk III-fabriek van PWN, Choa Chu Kang Waterworks van PUB in Singapore, de Mayflower-fabriek South West Water in het Verenigd Koninkrijk en de Sonnenberg-fabriek ewl energie wasser luzern, Zwitserland. Voortbouwend op deze succesvolle casestudies hebben PWNT en Metawater een overeenkomst getekend voor bredere samenwerking op het gebied van watertechnologie-ontwikkeling met een specifieke focus om samen in de Verenigde Staten een project te ontwikkelen op het gebied van keramische membraanfiltratie.

Keramische membranen

Systemen op basis van keramische membranen, ontwikkeld door PWNT, bekend als CeraMac, hebben het voordeel van een lange levensduur van meer dan twintig jaar, zeer kleine footprint, zeer lage levenscycluskosten, hoge productiviteit van meer dan 97 procent en een lage impact op het milieu. De keramische membranen van Metawater zijn zeer robuust, waardoor het gebruik van sterke chemicaliën en terugspoelsnelheden mogelijk is om aangroei te voorkomen en waarvan bewezen is dat ze gedurende meer dan twintig jaar onafgebroken worden gebruikt zonder breuk, met het potentieel voor een onbeperkte levensduur.

Bron: PWNT