nieuws

Bouw demiwaterfabriek Maasvlakte vordert gestaag

Publicatie

30 mrt 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

project, water

Op het bouwterrein van demiwaterfabriek Maasvlakte zijn op 28 maart 2017 vier reusachtig grote tanks geplaatst. Het vervoeren en inhijsen van de tanks leverde spectaculaire beelden op.

Evides Industriewater bouwt momenteel een nieuwe demiwaterfabriek op de Maasvlakte. Op 28 maart zijn er vier reservoirs aangevoerd en geplaatst: twee onthardwaterreservoirs en twee demiwaterreservoirs. De Matador 2 werd ingezet om de tanks te lossen vanaf de ponton naar het land.

Aanvoer over water

De onthardwaterreservoirs zijn 16 meter hoog, hebben een diameter van 9,13 meter en wegen 22,3 ton per stuk. De demiwaterreservoirs zijn 18 meter hoog, hebben een diameter van 14,4 meter en wegen 44 ton per stuk. De reservoirs zijn op een drijvende bok over water aangevoerd, aan de kade gelost op een trailer en vanaf daar vervoerd naar het bouwterrein van Evides. De vier tanks worden geïnstalleerd met behulp van een 400 tons telescoopkraan.

Steeds meer bedrijven in de Rotterdamse haven gebruiken gedemineraliseerd water, kortweg demiwater, voor hun productieprocessen. Evides Industriewater levert dit vanuit de demiwaterfabriek in de Botlek. Vanwege de toenemende vraag van verschillende bedrijven in het havengebied realiseren we een tweede demiwaterfabriek op de Maasvlakte.

Fotocredit: Dnny de Vriend
Bron: Evides Industriewater