nieuws

Captains of industry in debat over sluiten waterkringloop

Publicatie

23 okt 2013

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Overstromingen en droogte treffen niet alleen de samenleving, ook bedrijven en soms hele industriële sectoren kampen ermee. De effecten van hevige wateroverlast aan de ene kant van de wereld kan zorgen voor grote productieproblemen aan de andere kant. De overstromingen in Thailand in 2011 illustreren dit. De auto-industrie liep grote schade op toen het land werd geteisterd door grootschalige overstromingen. Autofabrikanten in Japan zagen zich gedwongen hun productie stil te leggen. Ook Amerikaanse bedrijven die hun harddiskdrives in Thailand laten maken, werden getroffen.

 

Grote industriële bedrijven in dichtbevolkte gebieden die bij hun productie veel water gebruiken, zijn genoodzaakt hun watergebruik drastisch te verlagen of zelfs te verplaatsen naar andere gebieden om hun watertoevoer veilig te stellen. De watergerelateerde risico's zorgen ervoor dat een groot aantal bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van water hoog in het vaandel hebben staan en vormen hiermee een voorbeeld voor andere watergebruikers. Wereldleiders zijn op het Rio+20 Corporate Sustainability Forum in juni 2012 bij elkaar gekomen om de duurzame koers voor het bedrijfsleven verder vorm te geven.

 

Met deze belangrijke mondiale ontwikkelingen als uitgangspunt, wordt op 7 november voor de tweede keer het Industrial Leaders Forum gehouden. Panelleden van gerenommeerde multinationals zoals Coca-Cola, Akzo Nobel en Heineken en watertechnologiebedrijven Pentair en Amiad, gaan in debat over nieuwe technologieën die meer omvatten dan alleen de waterbehandeling op de productie faciliteit. Een nieuwe toevoeging dit jaar is de aanwezigheid van financieel expert Rabobank en consultants van PwC.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.