nieuws

Cellulose-zeef Cados kanshebber Water Innovator of the Year

Publicatie

13 okt 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Inmiddels is ook de eerste pilotinstallatie in gebruik genomen. Bij het Groningse waterschap Noorderzijlvest wordt het cellulose – grotendeels afkomstig uit toiletpapier – opgevangen uit het rioolwater en hergebruikt. Door Cados in te zetten, zijn minder chemicaliën nodig en worden kosten bespaard. Van het restproduct wordt biogas of eventueel ook grondstof voor bioplastics gemaakt.

Binnen het project werken onderzoeksinstellingen samen met het bedrijfsleven en de overheid. In totaal werken zes projectpartners samen: waterschap Noorderzijlvest, Brightwork, Attero, Rijksuniversiteit Groningen, Center of Expertise Watertechnology en Wetterskip Fryslân.

 

Praktijktest

De komende drie jaar wordt onderzocht hoe goed deze innovatieve toepassing in de praktijk werkt en welke invloed het heeft op de bedrijfsvoering van de zuivering. Er vinden verschillende onderzoeken plaats naar de effecten van het toevoegen van cellulose aan het slib. Maar ook naar het afvalproduct dat overblijft: zeefgoed met cellulose.

 

Waterinnovator of the year

De kandidaten voor de Waterinnovator of the Year verkiezing zullen tijdens het Watervisie Congres (6 november, Experience Dock, Rotterdam) hun innovatie promoten via een pitch. Een deskundige jury maakt zijn keuze dan ook bekend, maar de bezoekers van watervisie hebben ook een stem. Bovendien zijn de films van de innovators binnenkort op www.utilities.nl en www.watervisie.com te vinden en kunt u stemmen op uw favoriet.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.