nieuws

Coca-Cola op weg naar waterneutraal

Publicatie

28 aug 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Die honderd procent compensatie stond al in de doelen voor 2020, maar inmiddels is duidelijk dat die doelen dit jaar al kunne worden gehaald. Het bedrijf begon in 2004 met het compenseren van het water dat in de verkochte frisdranken zit. Inmiddels heeft men al zo’n 153,6 miljard liter water teruggegeven aan de natuur en de samenleving via 209 waterprojecten in 61 landen.

Ook het water dat verloren gaat tijdens de productie van de frisdranken wordt gecompenseerd. Coca Cola meldt dat het hier om 126,7 miljard liter afvalwater gaat dat het behandelt en terug loost in de natuur of beschikbaar stelt aan bewoners in de omgeving. Dankzij deze gezamenlijke inspanningen denkt het bedrijf dit jaar nog evenveel water te ‘produceren’ als het gebruikt en zou daarmee waterneutraal zijn.

Het bedrijf heeft programma’s lopen om het waterverbruik in de fabrieken terug te dringen. Bovendien probeert ’s werelds grootste frisdrankproducent het onttrokken water na gebruik zoveel mogelijk te zuiveren om het vervolgens weer terug te brengen in het watersysteem. Het water dat in de productie, of in het eindproduct verdwijnt wordt gecompenseerd door waterprojecten in de nabije omgeving van de fabrieken. Hierdoor krijgt de lokale bevolking toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen, worden waterbronnen beschermd en krijgt men voorlichting over waterbesparing.

Het bedrijf investeerde onder meer in twee grote watercompensatieprogramma’s: het Replenish Africa Initiative (Rain) en het Every Drop Matters Partnership, een samenwerking met de Verenigde Naties.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.