nieuws

Cradle to Cradle-grondlegger Michael Braungart spreekt op Watervisie 2016

Publicatie

7 jan 2016

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

De Duitse chemicus Michael Braungart bedacht veertien jaar geleden samen met architect William McDonnough de term cradle to cradle. Net zoals in de natuur niets verloren gaat, zouden ook door de mens gemaakte producten een herbestemming moeten vinden op het moment dat ze hun functie verliezen. Afval bestaat dan ook niet in deze denkwijze.

 Door de kringloop te sluiten kunnen de grondstoffen van afgedankte producten weer worden ingezet om producten op gelijkwaardig niveau of zelfs hoger te produceren. Inmiddels passen grote spelers in de bouwwereld, overheidsinstellingen en producenten van consumentengoederen de beginselen van de cradle to cradle-filosofie toe.

Braungart is met name geinteresseerd in de terugwinning van fosfaten, omdat de manier waarop die nu worden gewonnen, verre van duurzaam is. Een aantal waterschappen wint al fosfaat terug uit de communale stromen en ook de industrie onderneemt actie om fosfaat of struviet uit de reststromen te halen.

Laat u donderdag 18 februari inspireren en hoor hoe een aantal voorlopers uit de chemische en voedingsmiddelenindustrie al een businesscase wisten te maken voor kringloopsluiting.

Kijk hier voor meer informatie over het congres Watervisie 2016

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.