nieuws

Desso gebruikt kalk uit drinkwaterproductie voor tapijt

Publicatie

11 nov 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

In samenwerking met Reststoffenunie, een vereniging van drinkwaterbedrijven, heeft Desso een manier gevonden voor het upcyclen van kalk afkomstig van de drinkwaterbedrijven Brabant Water en Water Maatschappij Limburg (WML). De kalk is positief gedefinieerd in overeenstemming met de Cradle to Cradle criteria en wordt nu  ingezet voor de productie van Desso tapijttegels met EcoBase.

 

 

WML zegt met deze nieuwe ontwikkeling 99 procent van de reststoffen, met name ijzer en calcium, te recyclen. Ludwig Cammaert, hoofd R&D bij Desso:  ‘We zijn steeds op zoek naar manieren om continue stromen in de afvalverwerking aan te wenden als voedingsbodem voor de productie van onze tapijttegels.’ In dit geval, zegt hij, kwamen Desso en onze partners op een manier om gebruik te maken van materiaalstromen in de drinkwaterindustrie, een compleet andere sector.

 

Bij de verwerking van drinkwater blijft veel calciumcarbonaat achter nadat het grondwater is onthard, een noodzakelijke stap voor het maken van geschikt drinkwater. Bovendien verlengt zacht water de levensduur van huishoudelijke apparaten, omdat het kalkaanslag vermindert en daarom voor minder onderhoud zorgt. Met de hulp van Sibelco, een leverancier van industriële mineralen, kon de omvang en verspreiding van de deeltjes calciumcarbonaat op maat worden aangepast aan de wensen van Desso.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.