nieuws

Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water

Publicatie

19 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen: 'Schoon water betekent heerlijk zwemmen in de zomer, genieten van rijke natuur, fris drinkwater uit de kraan en afvalwater dat gezuiverd weer de sloten en beken instroomt. Dat gaat niet vanzelf. Ontdek in de Week van Ons Water wat er achter de schermen voor nodig is én wat je zelf kunt bijdragen. Dompel je onder!'

 

Op 1 mei start het jaarlijkse buitenzwemseizoen, maar er valt nog veel meer te beleven. Zo organiseren de watermusea allerlei spetterende activiteiten, nemen drinkwaterbedrijven je mee op 'waterwandeling' in waterwingebieden en vertellen ze hoe het lekkerste kraanwater ter wereld wordt gemaakt en openen de zuiveringscentra hun deuren voor een kijkje in de keuken. Ook kun je de natuur in om zelf te zien hoe schoon en mooi ons water er in Nederland bij ligt. Ga op slootsafari, peddel een rondje in de kano of ontdek de kleinste waterdiertjes door een microscoop. In totaal worden in heel Nederland zo'n 75 evenementen georganiseerd. De wereld van ons water heeft veel facetten en er valt voor jong en oud een boel te ontdekken.

 

In de herfst komt er weer een Week van Ons Water, van 12 tot 19 oktober. Dan is het thema de bescherming tegen al het water, vanuit zee, de rivieren en de lucht. Ofwel het water als onze vijand.

 

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.