nieuws

Drankindustrie laat werkelijke waterkosten zien

Publicatie

9 sep 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

‘De meeste bedrijven zien alleen de kosten van water uit de kraan in plaats van de werkelijke kosten van water’, zegt Nick Martin van de BIER Water Working Group. ‘De resultaten van de toolkit laten vaak een twee tot vier keer hogere kostenpost zien dan ze aanvankelijk hadden gedacht.’

 

Water is een erkende strategische utility voor bedrijven, maar ze zien echter vaak de daadwerkelijke waterkosten over het hoofd. Daardoor hebben ze ook weinig oog voor waterbesparing of –hergebruik. BIER wil zijn achterban helpen bij die bewustwording.

De toolkit definieert een set van knelpunten in de processen van een typische drankfabriek met een hoge variabiliteit aan waterkosten. Gebruikers van de toolkit kunnen per proces een werkblad invullen en aan de hand daarvan de daadwerkelijke waterkosten berekenen. Zo laat men zien dat het niet bij watergebruik alleen blijft, maar dat in het water ook energie in de vorm van warmte en elektriciteit zit. Ook de kosten voor de chemicaliën die worden ingezet om het water te zuiveren worden in de berekeningen meegenomen.

 

De ontwikkelaars van de toolkit benadrukken dat de berekeningen niet perfect zijn, maar wel een realistische indicatie geven van het daadwerkelijke waterverbruik in de fabriek.

De toolkit is gratis te downloaden op de site van BIER

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.