nieuws

DWP Maasvlakte in gebruik genomen

Publicatie

12 jan 2018

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Evides Industriewater, project, water

Eind december is de nieuwe demiwaterfabriek van Evides Industriewater succesvol in gebruik genomen. De komende maanden wordt het tweede deel van de installatie gerealiseerd en stijgt de productiecapaciteit van DWP Maasvlakte naar 800 kubieke meter per uur. Hiermee kan het waterbedrijf, in combinatie met DWP Botlek, bestaande en nieuwe klanten in het Rotterdamse havengebied ook in de toekomst blijven voorzien van ultra puur demiwater.

Sinds 2010 levert Evides ultra puur demiwater vanaf DWP Botlek aan een groeiend aantal bedrijven. Vanwege de toenemende vraag is besloten een tweede demiwaterfabriek te bouwen. De plant op de Maasvlakte is qua technologie nagenoeg een kopie van de eerste DWP, die te vinden is op het terrein van Huntsman in Rotterdam. Met een capaciteit van ongeveer 800 m3 per uur zal DWP Maasvlakte diverse industriële klanten bedienen.

Het zuiveringsproces bestaat, net als het proces op de DWP Botlek, uit een combinatie van ionenwisselingstechnologie (IX) en membraantechnologie (RO). De toepassing van membraantechnologie als hoofdontzoutingsstap maakt het systeem minder afhankelijk van de zoutconcentratie in het voedingswater. Samen voorzien de fabrieken de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2 van proceswater.

Bron: Evides Industriewater