nieuws

Eén internationaal gezicht voor Nederlandse waterschappen

Publicatie

18 mrt 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Waterschappen delen wereldwijd kennis met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Zij leren hier zelf van en steunen tegelijkertijd de exportpotentie van de Nederlandse watersector. De recente inzet van waterschappen in overstromingsgebieden in Engeland is hier een goed voorbeeld van.

 

Gerard Doornbos, bestuurslid Unie van Waterschappen: 'Het is voor economische ontwikkeling een voorwaarde dat het waterbeheer goed geregeld is. Wij kunnen als Nederland waterland met onze expertise andere landen helpen.'

 

Oproep van het bedrijfsleven

Op de Waterschapsdag deden Anke Mastenbroek van Royal HaskoningDHV en Erik Kemink van Ballast Nedam een oproep aan de waterschappen om samen met het bedrijfsleven op te trekken in het buitenland. Kemink geeft aan dat bedrijven met de waterschappen aan hun zijde sterker staan bij internationale aanbestedingen.

 

Dutch Water Authorities

Waterschappen nemen het initiatief om internationale kansen samen op te pakken onder de naam 'Dutch Water Authorities'. De Unie van Waterschappen werkt aan één aanspreekpunt voor internationale vragen.

 

Simon Smits, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken: “Op het ministerie van Buitenlandse Zaken werken wij aan de geïntegreerde agenda van Hulp en Handel. Wij zien heel graag dat waterschappen samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen de grens over gaan."

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.