nieuws

Eerste Nationale WaterSpaarders Dag: Oproep tot energie besparen

Publicatie

4 sep 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het evenement, onder leiding van dagpresentator Humberto Tan, wordt bijgewoond door de drie generaties die nodig zijn voor energiebesparing: besluitvormers, jongeren en kinderen uit heel Nederland. Inmiddels doen ruim 15.000 kinderen mee met WaterSpaarders. Zij willen heel Nederland aanzetten tot vijf minuten douchen.

 

Klimaatverandering

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om zelf iets te doen om klimaatverandering tegen te gaan en de natuur te behouden. De drie initiatiefnemers (het

Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien) en een steeds groter wordende groep partners, waaronder Vewin, ondersteunen de missie van de kinderen om thuis hun gezinnen aan te zetten tot vijf minuten douchen.

 

77.000 olympische zwembaden

Nederlanders douchen nu gemiddeld negen minuten. Een besparing van vier minuten door alle Nederlanders staat gelijk aan jaarlijks 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water of de CO2 uitstoot van 763.000 auto’s. En een gezin van vier personen bespaart zo’n 220 euro per jaar. Prinses Laurentien, oprichter en directeur Missing Chapter Foundation: “Dit is een unieke beweging. Kinderen denken compromisloos en zijn actiegericht. Hun houding is: als het heel simpel is om je gedrag te veranderen en het is goed voor de natuur en onze toekomst, waarom doen we het dan niet allemaal? Die urgentie is nodig en daarom bestaat WaterSpaarders. Nu is het een kwestie van samen aan de slag en volhouden.”

 

5 minuten

Nederland beschikt over gezond en uitstekend kraanwater tegen een lage prijs. Niet schaars, maar wel bijzonder, want drinkwaterbedrijven moeten er heel wat voor doen om van het grondwater en oppervlaktewater in ons land lekker kraanwater te maken. Reneé Bergkamp, directeur Vewin: Van het water dat we dagelijks gebruiken besteden we het meeste aan douchen. Dat kost water, maar vooral veel energie. Dat kan best wat minder: van 9 naar 5 minuten scheelt al heel veel. Daarom steunt de drinkwatersector WaterSpaarders van harte!” Jong geleerd is oud gedaan, ook als het gaat over bewust omgaan met kraanwater. Daar helpt WaterSpaarders bij.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.