nieuws

EIB steunt investeringsprogramma Vitens

Publicatie

21 sep 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De lening komt ten goede aan een vijfjarig investeringsprogramma van Vitens dat onder meer moderniseringen zal doorvoeren op het gebied van drinkwaterzuiveringen en drinkwaterproductielocaties. Verder zal aandacht uitgaan naar distributienetwerken, sensoren en ondersteuningsinfrastructuur zoals beveiliging en kantoren.

‘Met deze investering van de EIB kunnen wij ons inzetten om het Nederlandse leidingnet toekomstbestendig te maken, en werken we aan de duurzame drinkwaterinfrastructuur van de toekomst’, aldus Wolter Odding, directielid, van Vitens.

 

Vitens is actief in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel en levert aan ongeveer 5,5 miljoen zakelijke en particuliere klanten drinkwater. De moderniseringen die dankzij dit investeringsprogramma kunnen worden doorgevoerd zullen ten goede komen aan de vele klanten waaraan Vitens in Nederland jaarlijks 350 miljoen kubi8eke meter water levert.

 

Vicepresident Pim van Ballekom van de EIB stelde ‘Een netwerk als dat van Vitens behoeft constante modernisering om de kwaliteitstandaard zo hoog te houden, de EIB is verheugd daaraan te kunnen bijdragen. Het is een sterk bedrijf dat een belangrijke rol vervult in Nederland door miljoenen klanten te voorzien van kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar drinkwater, vaak zonder dat mensen stilstaan bij de inspanningen die dat vergt.’

 

De relatie van de EIB met Vitens gaat al enige jaren terug, in het verleden (2004 en 2009) werden al overeenkomsten voor totaal 250 miljoen euro gesloten. Ook werkten de twee samen voor een waterproject in het Afrikaanse land Malawi. De internationale joint-venture Vitens-Evides International was daar betrokken bij de uitvoering van het water boards project in Lilongwe, waar een verbetering van de watervoorziening voor ongeveer anderhalf miljoen inwoners werd gerealiseerd.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.