nieuws

Evides begint in juni met bouw DWP 2

Publicatie

6 jun 2016

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Evides Industriewater levert vanuit de demiwaterplant (DWP) Botlek hoogwaardig demiwater aan een groot aantal (petro-) chemische bedrijven in het Botlek-Europoort gebied. De capaciteit van de DWP, 1.400 m3 per uur, heeft zijn maximum bereikt. Daarom realiseert EIW een tweede demiwaterfabriek. Deze fabriek komt te staan op de Maasvlakte om ook daar klanten nu en in de toekomst te kunnen voorzien van proceswater.

De nieuwe demiwaterfabriek (DWP2) kan straks 800 kubieke meter demiwater per uur produceren. Het zuiveringsproces bestaat, net als het proces op de DWP Botlek, uit een combinatie van ionenwisselingstechnologie (IX) en membraantechnologie (RO). De toepassing van membraantechnologie als hoofdontzoutingsstap maakt het systeem minder afhankelijk van de zoutconcentratie in het voedingswater.

Verbeterde kopie

De demiwaterplant Maasvlakte is qua technologie nagenoeg een kopie van de succesvolle eerste DWP, die te vinden is op het terrein van Huntsman in Rotterdam. De nieuw te bouwen demiwaterplant zal worden gebouwd op een locatie gelegen aan de Dolfijnweg op de Maasvlakte 2. Deze locatie is gunstig gelegen ten opzichte van DWP Botlek maar ook Maasvlakte 2, ten zuiden van het Hartel-kanaal.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.