nieuws

Ford verlaagt waterverbruik en wil geen drinkwater meer gebruiken

Publicatie

28 okt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Ford wil in 2020 het waterverbruik per auto met 72 procent hebben verlaagd en heeft dan sinds de eeuwwisseling meer dan 377 miljard liter water bespaard. Dat betekent dat voor elke 3,7 liter water die Ford in 2000 tijdens de productie gebruikte, in 2020 nog maar circa één liter wordt gebruikt.

 

‘Aangezien veel van onze fabrieken zijn gevestigd in regio's over de hele wereld waar een tekort aan water bestaat, richten we ons op verantwoord waterbeheer bij onze activiteiten’, aldus Bruce Hettle, Group Vice President van Global Manufacturing & Labor Affairs. ‘We streven naar een stabiel wateraanbod voor onze fabrieken, terwijl we samenwerken met plaatselijke gemeenschappen om te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan.’

 

Ford heeft tussen 2000 en 2015 al 377 miljard liter water bespaard. Dit is een daling van 61 procent en is genoeg om meer dan 15.000 wedstrijdzwembaden mee te vullen. Omdat Ford deze prestatie in 2013 behaalde, loopt het bedrijf nu twee jaar voor op het eigen waterbesparingsdoel.  

 

‘We erkennen dat water een onmisbare hulpbron is, dus hebben we onszelf een streng doel gesteld voor 2020, waarbij we voortbouwen op onze huidige succesvolle inspanningen tot besparing’, aldus Andrew Hobbs, Director, Environmental Quality Office. ‘We verkennen innovatieve manieren waarop we onze voetafdruk kunnen verkleinen, te beginnen bij ons streven om geen drinkwater meer te gebruiken bij onze productieprocessen. We streven er uiteindelijk naar om helemaal geen water meer te gebruiken tijdens onze productieprocessen.’

 

Ford heeft deze besparingen tot nu toe kunnen realiseren door nieuwe technologieën te implementeren, zoals de 3-natspuitprocedure en minimale smering. Hiermee zijn honderdduizenden liters water per jaar bespaard. Het bedrijf blijft doorgaan met de introductie van realtime waterdosering met behulp van innovatieve technologieën om het waterverbruik proactief te beheren. Tevens voert Ford voortdurend waterbeoordelingen uit om te bepalen op welke gebieden nieuwe waterbesparingsprocedures kunnen worden geïmplementeerd.

 

Ford begon in 2000 met het verlagen van het waterverbruik naar aanleiding van het Global Water Management Initiative. De bedrijfsstrategie komt overeen met de kernelementen van het CEO Water Mandate, een publiek-privaat initiatief dat in 2007 door de secretaris-generaal van de VN is geïnitieerd en in 2014 door Ford is ingevoerd.

 

‘Ford erkent het feit dat mensen recht hebben op water’, aldus Kim Pittel, Vice President, Sustainability, Environment, & Safety Engineering. ‘Met het stellen van een ambitieus doel om geen water meer te gebruiken voor productieprocessen en het invoeren van het CEO Water Mandate laten we zien dat we hier aandacht aan besteden. We zijn niet alleen bezig met het verminderen van het waterverbruik in onze eigen faciliteiten, maar we delen nu ook onze toonaangevende werkwijzen om het waterverbruik van onze leveranciers te verlagen, en onze impact te vermenigvuldigen.’

 

Ford is een van de acht bedrijven die voor haar maatregelen om water te besparen een A-beoordeling heeft ontvangen van de CDP, het enige wereldwijde agentschap voor de vermelding van milieuaangelegenheden ter wereld. Ford is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat de hoogste waardering van het bureau ontvangt wat betreft zakelijk waterbeheer.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.