nieuws

HeatMatrix wint Energy Enlightenmentz 2017

Publicatie

13 dec 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Industrial Energy Enlightenmentz

De polymere warmtewisselaar van HeatMatrix heeft de Energy Enlightenmentz 2017-verkiezing gewonnen. De jury vond het indrukwekkend dat Heatmatrix het probleem van het terugwinnen van warmte van rookgassen onder het zuurdauwpunt had opgelost. De ogenschijnlijk eenvoudige en relatief goedkope warmtewisselaar zou volgens hen dan ook grootschalig zijn weg moeten vinden naar de industrie.

Tijdens het Industrie & Energie Congres 2017 streden Heatmatrix, Engie en ESD-Sic en HyStock om de titel Energy Enlightenment 2017. Hoewel alle drie de deelnemers volgens de jury een voorbeeld stelden voor de industriële energiegrootverbruikers, blonk de polymere warmtewisselaar van HeatMatrix uit in eenvoud en toepasbaarheid voor de industrie.

De Energy Enlightenmentz verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Industrielinqs pers en platform, het Utilities Platform en FME. De verkiezing is bedoeld om industriële energiegrootverbruikers te inspireren bij het toepassen van hoopgevende innovaties. En om innovaties en processen die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken een duwtje in de rug te geven.

De jury over de andere genomineerden

Engie en ESD-Sic

De samenwerking tussen ENGIE en ESD-SIC biedt interessante mogelijkheden bij afname van overschotten duurzame energie. De bedrijven bewijzen dat de industrie een belangrijke speler is in de energietransitie en zijn daarmee rolmodel voor andere energiegrootverbruikers.

EnergyStock en Gasunie New Energy

De combinatie van waterstofproductie en -opslag ondersteunt de transitie van fossiele gassen naar duurzaam waterstofgas. EnergyStock en Gasunie New Energy nemen het voortouw in de waterstofeconomie en effenen daarmee het pad voor andere partijen.

Lees hier een uitgebreid verslag van de polymere warmtewisselaar van HeatMatrix

 

 

Bron: Utilities