nieuws

High Voltage Water eerste kandidaat Water Innovator of the Year

Publicatie

29 sep 2014

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Electrospraying is met name bekend van inktjetprinters. Druppels worden daarbij geladen zodat ze elkaar afstoten, waardoor een fijne en gelijkmatige nevel ontstaat. Een promovendus van toptechnologisch instituut voor watertechnologie Wetsus ontdekte dat dezelfde technologie op veel grotere schaal en met grotere debieten kan worden toegepast voor waterontzilting.

Een typische ontziltingsinstallatie werkt met verdampers waar het zoute water op wordt gespoten, waarna het water verdampt en het zout achterblijft. Met elektrospray-technieken moet het mogelijk zijn om het water veel beter te verdelen over de verdampers, waardoor de warmteoverdracht van de verdampers op het water en daarmee het rendement aanzienlijk toeneemt. Mogelijk bijkomend voordeel van de constante voeding is dat de pijp constant vochtig is, waardoor corrosie wordt verminderd.

 

Kapitaalinjectie

Inmiddels heeft High Voltage Water een kapitaalinjectie van Icos Capital gekregen om zijn technologie verder te ontwikkelen. Daarnaast draagt de provincie Fryslan bij aan de ontwikkeling van de technologie vanuit het programma Fryslan Fernijt.

 

Water Innovator of the Year

Het Watervisie Platform organiseert voor de derde keer de Waterinnovator of the Year-verkiezing. Een Water Innovator is een bedrijf, organisatie  of een persoon die/dat het afgelopen jaar een innovatieve technologie of methodiek heeft ontwikkeld die een grote invloed kan hebben op efficiënter en rationeel watergebruik in Nederland en mogelijk internationaal.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Watervisie Congres dat op 6 november wordt gehouden in het Experience Dock in Rotterdam. 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.