nieuws

Industrie zet steeds vaker in op watervalorisatie

Publicatie

28 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het is mogelijk om proteïnen terug te winnen uit reststromen van de voedingsmiddelenindustrie. Willy Verstraete bedacht een manier om die proteïnen efficiënt te kunnen winnen. Of wat te denken van bioplastics uit reststromen van de voedingsmiddelen- of papierindustrie? Henk Dijkman was betrokken bij de proeven die Paques uitvoerde bij Mars en Eska Graphic Board waarbij zogenaamde polyhydroxyalkanoaten (PHA’s) werden geproduceerd uit de rijke afvalstromen. Donderdag 19 mei zullen beide heren hun bevindingen delen tijdens de Masters of Industry-bijeenkomt van het Watervisie Platform.

Power to Protein

Beschikbaarheid van voldoende voedsel, energie en water vormen wereldwijd reusachtige uitdagingen. Power to protein kan een oplossing bieden voor deze zogenaamde water – energie – food nexus. Emeritus Professor Willy Verstraete van de KU Leuven onderzoekt de productie van hoogwaardige eiwitten via biosynthese uit waterstof, CO2 en ammoniumstikstof. Op deze wijze wordt een steeds schaarser goed – eiwit – gevormd uit reststoffen en overtollige energie.

Bioplastic

Het omzetten van organische vervuiling uit industrieel afvalwater tot herbruikbaar biogas vindt al op grote schaal plaats. Steeds meer partijen richten zich op nieuwe processen, waarbij producten met een hogere toegevoegde waarde kunnen worden gerealiseerd. Ir. Henk Dijkman, senior proces-specialist van Paques B.V., werkt samen met onderzoekers van de Technische Universiteit in Delft aan het verder ontwikkelen en opschalen van een biologisch proces voor de productie van bioplastic.

Masters of industry

Datum: 19 mei

Locatie: KWR, Nieuwegein

Adres: Groningenhaven 7

3433 PE Nieuwegein

Meer informatie en aanmelden: www.mastersofindustry.nl

Programma

15.15 uur Ontvangst

15.30 uur Aanvang en aftrap door David van Baarle Watervisie Platform

15.40 uur Introductielezing: Power to protein, Willy Verstraete, Emiritus professor LabMET Universiteit Gent

16.15 uur vragen en discussie power to protein

16.30 uur, korte pauze

16.45 uur Praktijkervaringen met de productie van PHA bij Mars en Eska, Ir. Henk Dijkman, senior proces-specialist van Paques B.V.

17.15 uur vragen en discussie watervalorisatie

17.30 Einde met borrel en versnapering

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.