nieuws

Inname Maaswater tijdelijk gestaakt

Publicatie

5 aug 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De spaarbekkens in de Brabantse Biesbosch maken het voor Evides mogelijk om selectief water in te nemen vanuit de Maas. Het bedrijf zegt dan ook voldoende voorraad te hebben om alle klanten een aantal weken van drinkwater te blijven voorzien, ook al is de inname tijdelijk gesloten. Op dit moment voldoet de kwaliteit van het Maaswater niet aan de kwaliteitseisen in verband met een lozing in Limburg op de Ur die uitkomt op de Maas.

Evides controleert momenteel dagelijks de kwaliteit van het Maaswater. Dit gebeurt op verschillende plaatsen; dichtbij het innamepunt maar ook verder stroomopwaarts en in samenwerking met andere partners betrokken bij de lozing op de Ur. Zodra het Maaswater weer voldoet aan de kwaliteitseisen start Evides de inname van oppervlaktewater.

De fabriek waaruit de chemische stoffen zijn voortgekomen staat op industriepark Chemelot bij Geleen. Normaal gesproken worden deze stoffen afgebroken in een afvalwaterzuiveringsinstallatie op het Chemelot-terrein. Dat systeem functioneert nu niet goed en daardoor loost de installatie onvoldoende gezuiverd water op een zijriviertje van de Maas.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.