Schrijf nu in!

Watervisie 2020


Het Schaduwministerie van Water


DEELNAMEPRIJZEN EXCL. BTW
Congres, lunch en borrel € 295 (VEMW-leden: € 195)


Wanneer

donderdag 13 februari 2020


Locatie

Tata Steel, Dudok Huis (3H-18) Wenckebachstraat 1, 1951 JZ Velsen-Noord


Inschrijven

Het Schaduwministerie van Water
Klimaatverandering en bevolkingsgroei legt druk op zowel de kwaliteit als kwantiteit van water. Waar schaarste optreedt, moeten bestuurders soms drastische keuzes maken. De industrie komt bij die keuzes vaak niet op de eerste plaats, terwijl ze ook onderdeel van de oplossing kan zijn. Hoe zorgen de grootverbruikers van zoetwater ervoor dat ook hun belangen worden gehoord? Het schaduwministerie van water verbindt de waterketen en spreekt namens álle watergebruikers.

Het Watervisie Congres 2020 is inmiddels succesvol afgesloten. Bezoekers waardeerden het congres met een 8,2. Bekijk hier de presentaties van de keynote sprekers.

Initiatiefnemers:

logo_evides

VEMW_koninklijk

brede_6cm_logo_industrielinqs-kopie

Let op: Het Dudok Huis heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. We raden u aan met het openbaar vervoer te komen. Vanaf Station Beverwijk kunt u een pendelbus nemen naar de congreslocatie. U kunt hier ook gratis parkeren. Voor wie toch naar het Dudok Huis met de auto komt, is hier de Routebeschrijving Tata Steel

Water Innovator of the Year
De Water Innovator of the Year verkiezing is een onderdeel tijdens het Watervisie congres. We gaan op zoek naar innovatieve bedrijven, start-ups of overheidsinstellingen die innovatie, duurzaamheid, publiek-private samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. We zoeken naar innovaties die het gebruik van (industrie)water goedkoper, duurzamer of efficiënter maken. Daarbij kijken we niet alleen naar technologie, maar ook naar samenwerking binnen de waterketen.

De genomineerden voor de award zullen tijdens Watervisie 2020 tijdens een pitch hun innovatie tonen aan het publiek. Uiteindelijk bepaalt een vakjury, samen met het publiek en de internetstemmers de uiteindelijke winnaar.

Programma

10:00 uur

Optioneel: rondleiding

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Bustour

Helaas is de bustour vol. U kunt zich nog wel inschrijven op de reservelijst.

 Indien u zich registreert voor de rondleiding, maar u komt niet zonder ons dit vooraf te melden, dan brengen wij kosten in rekening.  

12:00 uur

Ontvangst met lunch

13:00 uur

Aanvang congres - Wat kan er nu?

  • Openingsspeech door Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel
  • Keynote Klaas Vos, Sustainability manager global supply chain bij FrieslandCampina
  • Keynote Perry van der Marel, Managing director Northwater

Verkiezing Water Innovator of the Year 2020

  • Drie water innovators laten zien welke innovaties op het gebied van proces- en afvalwater de industrie de komende vijf jaar kunnen helpen. Met bijdragen van:
14:45 uur

Pauze

15:15 uur

Vervolg programma - Wat is er nodig?

  • Keynote Sander Kuipers, proces analyst Tata Steel

De Schaduwminister van Water

Drie potentiële Schaduwministers van Water bieden hun beleidsnota voor de komende tien jaar aan in de vorm van een column. Daarna mag het kamerdebat losbarsten.
Kandidaten:

Bekendmaking Water Innovator of the Year 2020

 

17:15 uur

Netwerkborrel

18:00 uur

Laatste ronde

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Meer weten over partner worden?