Schrijf nu in!

Watervisie 2021 – De waarde van water


De waarde van water


Deelname is kosteloos


Wanneer

donderdag 11 februari 2021


Locatie

Oranjerie Paleis Soestdijk


Inschrijven

Watervisie 2021 – De waarde van water

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Als reactie hierop passen overheden hun beleid aan en nemen bedrijven duurzaamheid steeds explicieter op in hun strategische doelen. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, verduurzamen bedrijven hun energievoorziening en sluiten ze de industriële grondstoffenkringloop. Water heeft in deze strategie, als grondstof en medium, nog meer waarde.

In de transitie naar een duurzame en circulaire industrie spelen industrie- en afvalwater een belangrijke rol. Steeds meer partijen weten de bron van energie en grondstoffen te ontginnen. Tijdens Watervisie 2021 discussiëren we via live online talkshows over de huidige en toekomstige (on)mogelijkheden van water mining. Maar ook over de waarde van water als grondstof, energiedrager en koelmiddel.

Met tafelgasten uit de procesindustrie, industriewaterexperts en politieke beslissers belooft Watervisie 2021 spectaculairder dan ooit te worden.

Dit jaar zenden we live uit vanaf de Oranjerie van Paleis Soestdijk. In twee talkshows met diverse tafelgasten bespreken we het heden en de toekomst van water mining. U kunt online actief meediscussiëren. Bovendien biedt de NetwerkApp voldoende mogelijkheden om na te praten over de congresthema’s of met elkaar in contact te komen tijdens een virtuele borrel.

Initiatiefnemers:

logo_evides

VEMW_koninklijk

brede_6cm_logo_industrielinqs-kopie

Water Innovator of the Year
De Water Innovator of the Year verkiezing is een onderdeel tijdens het Watervisie congres. We gaan op zoek naar innovatieve bedrijven, start-ups of overheidsinstellingen die innovatie, duurzaamheid, publiek-private samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. We zoeken naar innovaties die het gebruik van (industrie)water goedkoper, duurzamer of efficiënter maken. Daarbij kijken we niet alleen naar technologie, maar ook naar samenwerking binnen de waterketen.

Ook dit jaar zoeken we de Water Innvator of the Year. Wie is de opvolger van waterinvesteringsalgoritme AquaVest? De genomineerden voor de award zullen tijdens Watervisie 2020 tijdens een pitch hun innovatie tonen aan het publiek. Uiteindelijk bepaalt een vakjury samen met de internetstemmers de uiteindelijke winnaar.

Ontmoet uw netwerk op Watervisie 2021

Watervisie is dit jaar alleen online te volgen, maar niet minder interactief! Met onze NetworkApp kunt u met uw computer (maar ook met smartphone en tablet) heel gericht netwerken voor, tijdens en na het evenement.

Met de app kunt u online andere deelnemers ontmoeten, afspraken maken, een virtueel drankje drinken en chatten. Ook de live stream van het congres zenden we live via deze app uit.

NA (gratis) inschrijving ontvangt u een automatisch gegenereerd bericht van de Netwerkapp met instructies en een unieke inlogcode. Mocht u nog problemen ondervinden bij het inloggen of andere vragen hebben, laat het ons dan weten via congressen@industrielinqs.nl.

Programma

09:00 uur

Voorprogramma van 9.00 uur tot 12.50

Partners van het Watervisie Platform verzorgen een inhoudelijk programma rondom het thema: De waarde van water.

09:00 uur

Waterschap Brabantse Delta: Minister van de Nieuwe Economie

09:35 uur

Optie

10:05 uur

IV-Water: De waarde van de waterbalans

11:05 uur

Water Alliance: De waarde van waterinnovatie

13:00 uur

Hoofdprogramma Watervisie Congres van 13.00 uur tot 15.15

In twee live Talkshows discussiëren we met onze gasten over de waarde van water in het heden en in de toekomst.

13:00 uur

Opening Watervisie 2021 door Wim Raaijen met sidekick Anne Schaepman van Paleis Soestdijk

13:05 uur

Live Talkshow over de huidige waarde van water voor de industrie

Peter Smit (Provincie Noord-Brabant) en Hans Geijselaers (Sitech)

13:50 uur

Pitches Waterinnovator of the Year 2021

Wafilin (DuCam), Mezt (elektrodialyse) en VSGM (Mid Mix)

14:25 uur

Live Talkshow over de waarde van water in de toekomst

Patricia Osseweijer (Water Mining), Jan Robert Huisman (Evides Industriewater), Spreker BASF

15:05 uur

Bekendmaking Water Innovator of the Year 2021

15:15 uur

virtuele borrel op netwerkplein en in meeting rooms

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Speel film
Speel film
Meer weten over partner worden?