nieuws

Internationale viering Wereld Waterdag in Nederland

Publicatie

22 mrt 2013

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Kopstukken van de Verenigde Naties (VN), maatschappelijke organisaties (waaronder jongeren), regeringen en de private sector komen naar Den Haag om het belang van samenwerking op het gebied van water als fundament voor vrede en duurzame ontwikkeling te onderstrepen en bespreken. Wereldwaterdag wordt georganiseerd door de VN organisatie UNESCO (namens alle VN organisaties samengebracht onder “UN Water”), de Nederlandse overheid en een aantal Nederlandse organisaties.

Nederland gastland Wereldwaterdag

Het thema is dit jaar Water Samenwerking. Tijdens deze dag moet worden stilgestaan bij het feit dat nog altijd veel mensen sterven doordat ze geen toegang hebben tot schoon drinkwater. “De klimaatverandering, de demografische ontwikkelingen en de economische ontwikkeling hebben tot het besef geleid dat er structureel moet worden samengewerkt om de uitdagingen aan te kunnen pakken”, staat op de website van de organisatie.

Een van de speerpunten dit jaar is daarnaast dat de horeca gratis kraanwater moeten geven aan hun gasten. Nu is het op veel plekken zo dat er alleen duur mineraalwater geschonken wordt. Er wordt onder andere een app gelanceerd waarop mensen kunnen melden of ze in een restaurant gratis water konden krijgen, dan wel verplicht een dure fles moesten bestellen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.