nieuws

ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser

Publicatie

23 jun 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

digitalisering, smart industry

Endress+Hauser ontving de hoogst haalbare erkenning voor kalibratie van de Raad voor Accreditatie (RvA).  Het eigen laboratorium voor herkalibraties van flowmeters en druktransmitters in Nederland (Naarden) is geaccrediteerd volgens ISO17025. Dit is de hoogste kalibratiestandaard die de zekerheid geeft dat Endress+Hauser technisch bevoegd is om kalibraties uit te voeren.

Kalibratie is in veel gevallen een terugkomend fenomeen. Hoewel de lange termijn stabiliteit van instrumenten tegenwoordig zeer goed is, geeft kalibratie zekerheid. Hiermee kunnen bedrijven de kwaliteit van hun productie garanderen voor hun klanten en mogelijk voor controlerende instanties.

Veelzijdig in keuze

Endress+Hauser kalibreert verschillende meetprincipes, zoals flow, druk, temperatuur, pH, geleidbaarheid en dichtheid. Additioneel voert de meet- en regelspecialist ook kalibraties uit van instrumenten afkomstig van andere leveranciers. Ook kan Endress+Hauser kalibraties op locatie uitvoeren, waardoor procesonderbrekingen minimaal zijn.

ISO17025 gaat verder dan alleen kwaliteitsborging en is onder andere ook afgestemd op het personeel dat de kalibraties uitvoert, op de kalibratieruimte, op de kalibratiemethodes en de juiste toepassing van meetonzekerheden.

De scope van deze accreditatie is op de website van de RvA terug te vinden.

 

Bron: Endress+Hauser