nieuws

Kofi Annan naar Nederland voor slimme ideeën over water

Publicatie

16 mei 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, komt in september naar Nederland om te spreken tijdens Making Waves, een evenement om slimme ideeën op het vlak van water en klimaat vooruit te helpen. Annan zal het belang van waterinnovaties voor een toekomstbestendige wereld onderstrepen. Making Waves wordt mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu kondigde de komst van Annan aan tijdens Challenging Blue Monday, een van de voorrondes van Making Waves.

Melanie Schultz van Haegen: ‘Nederland is gebouwd op waterinnovaties en onze toekomst valt of staat ermee. Dat is in veel landen net zo: zij kampen met de problemen van samenleven met water. Nederlandse innovaties kunnen hen helpen. Ik ben heel blij dat Kofi Annan bereid is naar Nederland te komen om dat gezamenlijke belang te onderstrepen en daarbij de belangrijke relatie tussen water, voedsel en energie benadrukt.’

Kofi Annan: ‘It is with pleasure that I’ll visit the Netherlands; a country whose identity was shaped by water. The issues of food, water, and energy are among the most important of our time. I look forward to joining you in September for what promises to be an engaging event.’

Making waves

Making Waves biedt ondernemers een springplank voor slimme ideeën op het (grens)vlak van water, klimaat, voedsel, gezondheid, energie en transport. De ondernemers met de beste ideeën worden in contact gebracht met experts die weten hoe je een innovatie verder brengt, beleidsmakers en beslissers. Zo zorgt Making Waves ervoor dat deze ideeën kunnen bijdragen aan een beter en mooier Nederland.

Bron: UVW

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.