nieuws

Komkommer en paprikateelt kan zonder waterlozing

Publicatie

2 sep 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

In de referentiekas wordt zoals bij veel praktijkbedrijven gebruikelijk geteeld, waarbij drainwater wordt geloosd binnen de marges van de stikstof-emissienorm. En het lozingswater wordt behandeld voor verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen.

 

Na een eerste succesvolle emissieloze herfstteelt van komkommers in 2014, is in december een paprikateelt gestart. Vanaf de start van de teelt wordt al het drainwater volledig hergebruikt. In de referentiekas is wel geloosd, namelijk in de eerste acht weken en in het voorjaar. Net als bij de komkommerteelt, zijn er bij de paprikateelt tot nu toe geen knelpunten tegen gekomen en zijn er geen verschillen in productie of kwaliteit gevonden tussen de emissieloze kas en de referentiekas.

 

In het IDC Water wordt een concept voor een emissieloze kas getest door Wageningen UR Glastuinbouw, samen met Grodan, Groen Agro Control, Agrozone, Infatechniek, Fiber Filtration, Elektravon-Haket, Plantenkwekerij Van der Lugt en Enza Zaden (met subsidies van Topsector T&U, STOWA, EFRO, Provincie Zuid-Holland).

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.