nieuws

Levi Strauss bespaart miljoenen liters water door slim hergebruik

Publicatie

25 feb 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Voor de productie van jeans is veel water nodig en hoewel Levi Strauss een stringent waterbeleid voert, is het bedrijf vooral in gebieden met waterarmoede op zoek naar verregaande recyclingsprocessen. Het bedrijf benaderde daarvoor een van de leveranciers in China om te zien wat er gedaan kon worden.

Met de hulp van technische expertise van Levi heeft deze Chinese partner een systeem ontwikkeld dat al het water voor de productie van jeans weet te recyclen. Deze waterrecycling kan meerdere malen plaatsvinden in het productieproces, zodat daarmee de totale hoeveelheid water die wordt gebruikt om Levi’s-producten, aanzienlijk wordt verminderd.

Volgens Levi Strauss zijn er geen normen voor waterrecycling en hergebruik in de kledingindustrie. “Wij zijn in de kledingindustrie het eerste bedrijf die 100% water weet te hergebruiken in het proces. En wij geloven dat deze innovatie onze leveranciers kan helpen om water te kunnen gebruiken.” Levi Strauss wil daarom dit systeem bij meerdere fabrieken wereldwijd invoeren. Zo zal in de loop van dit jaar in Nicaragua worden toegepast. “En we praten met andere fabrieken over de hele wereld  die onze jeans prodcueren. Het doel is om dit systeem uit te breiden in al onze collecties. Bovendien willen we onze recyclings waternorm met de belangrijkste stakeholders in de industrie delen, zodat ook andere leveranciers dit kunnen  gebruiken.”

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.