nieuws

Mars bouwt duurzame waterzuiveringsinstallatie

Publicatie

5 sep 2013

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Mars voert het bouwproject uit in samenwerking met Veolia Water Solutions & Technologies. Het zuiveren van het afvalwater zal gebeuren met de nieuwste anaërobe Memthane-technologie. Dit is volgens Mars en Veolia het eerste Memthane-proces dat op het Europese vasteland tot stand komt.

 

Biogas

Mars’ afvalwater wordt biologisch omgezet in hoog calorisch biogas in de Memthane-bioreactor. Vervolgens scheiden ultrafiltratie units de biomassa en het gereinigde water. De biomassa komt daarna opnieuw in de bioreactor, waarmee het afvalwater in één processtap een bijna volledige zuivering ondergaat. Mars loost het gezuiverde afvalwater in het riool.

Het bij het zuiveringsproces ontstane biogas gebruikt Mars als energiebron. Dit gasvoorziet in tien procent van de energievraag in de fabriek in Veghel. Na een pilot van vier maanden koos Mars voor de Methane-technologie voor zijn waterzuiveringsinstallatie.

 

Duurzame technologie

“Wij hebben specifiek gekozen voor deze derde generatie anaërobe waterzuiveringstechniek omdat het duurzamer is dan traditionele technologieën op het gebied van anaërobe waterzuivering”, verklaart milieucoördinator Hein Mous van Mars Nederland.

Het duurzamer maken van de waterzuivering is onderdeel van Mars’ wereldwijde duurzaamheidsprogramma ‘Sustainable In on Generation' (SIG) om in 2040 volledig duurzaam te produceren. Mars neemt de nieuwe waterzuivering in het voorjaar van 2014 in gebruik.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.