nieuws

Masters of Industry: Innovatie in de waterketen

Publicatie

10 okt 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

innovatie, water

De watersector stond lang te boek als behoudend. Daar is inmiddels wel verandering in gekomen. Gedwongen door oplopende kosten en druk op de budgetten, kijkt ook de industrie naar manieren om water en energie te besparen of terug te winnen. Deze Masters of Industry staat dan ook in het teken van innovatie in de waterketen. Innovatie start vaak in het laboratorium, maar is pas waardevol als het zich in de praktijk heeft bewezen. De valkuil zit in het middendeel.

Jens Potreck (Pentair) ontwikkelde in zijn laboratorium een membraan met een helixvorm en weet zo veel energie te besparen. Walter Hulshof van Industriewater Eerbeek ontwikkelde en realiseerde een onthardingsproces waardoor gezuiverd afvalwater kan worden hergebruikt . Daarmee is een nieuwe stap gezet om het water van drie papierfabrieken zo kostenefficiënt mogelijk te zuiveren. Beide heren delen hun kennis en ervaring om u te helpen bij uw afvalwaterbehandeling. Hoor van Jens Potreck de laatste ontwikkelingen op het gebied van X-Flow Helix techniek.

Walter Hulshof zal tijdens deze bijeenkomst toelichten dat innovatie met stress gepaard gaat, maar uiteindelijk gaat leiden tot een gezonde exploitatie en ciculaire gebruik van grondstoffen.

Programma

15.00 uur Ontvangst

15.30 uur Start bijeenkomst

17.30 uur Netwerkborrel

18.00 uur Einde

Sprekers: Jens Potreck (Pentair) en Walter Hulshof (Industriewater Eerbeek)