nieuws

Matt Damon gaat niet meer naar het toilet

Publicatie

13 feb 2013

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De journalisten in deze hilarische scène weten niet meer hoe ze hun vragen moeten stellen. Gaat hij zijn boodschap dan elders dumpen dan in een toilet? En spreken we over 'pipi en kaka of alleen pipi'? Een echt antwoord krijgen ze niet.

Het fragment is het eerste van een reeks filmpjes van een ongewoon gezelschap van Google, mensen die werken in Hollywood, invloedrijke personen uit de sociale media en de groep water.org. De campagne telt af naar Wereldwaterdag op 22 maart.

Het idee klinkt in het Engels natuurlijk veel leuker: 'Make people give a shit about toilets.' Wegens geldgebrek om op de nationale televisie te gaan met de promotiefilmpjes hebben de makers hun pijlen op YouTube gericht.

De statistieken rond water zijn behoorlijk schokkend. Iedere twintig seconden sterft een kind aan een ziekte die door water veroorzaakt wordt. Damon en Co. hopen dat de beelden viraal zullen gaan op het internet en de Amerikaanse overheid zullen overtuigen om te investeren in projecten rond water in Afrika, Azië en de Caraïben.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.