nieuws

Memthane proces dingt mee naar Water Innovator of the Year Award

Publicatie

13 okt 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De nieuwe Memthane technologie is gebaseerd op een Veolia anaerobe reactor in combinatie met X-Flow ultrafiltratie membranen van Pentair. In de Memthane reactor wordt het afvalwater biologisch gezuiverd en omgezet in hoog calorische biogas. Het behandelde afvalwater en de biomassa worden gescheiden door middel van ultrafiltratie membranen. De biomassa wordt teruggevoerd naar de Memthane reactor. Door één enkele processtap wordt het afvalwater bijna volledig gezuiverd. Het effluent wordt geloosd op het riool, of kan worden hergebruikt. Met een hogere biogasopbrengst dan welk ander vergelijkbaar proces (99 procent verwijdering van inkomende COD) is Memthane Anaerobe MBR financieel en duurzaam gunstig ten opzichte van conventionele technologieën.

 

Mars Veghel

De eerste Nederlandse Memthane plant is gebouwd bij de Mars fabriek in Veghel. Hiermee zet Mars een belangrijke stap in haar doelstelling om in 2040 volledig duurzaam te produceren zoals opgenomen in haar Sustainable In one Generation (SIG) programma.
Hein Mous, milieucoördinator Mars Nederland: “Wij hebben specifiek gekozen voor deze derde generatie anaerobe waterzuiveringstechniek omdat het duurzamer is dan traditionele technologieën op het gebied van anaerobe waterzuivering. We komen hiermee in de volgende fase van onze duurzaamheidsambitie.”

De Mars plant zal eind oktober 2014 officieel geopend worden.

 

Waterinnovator of the year

De kandidaten voor de Waterinnovator of the Year verkiezing zullen tijdens het Watervisie Congres (6 november, Experience Dock, Rotterdam) hun innovatie promoten via een pitch. Een deskundige jury maakt zijn keuze dan ook bekend, maar de bezoekers van watervisie hebben ook een stem. Bovendien zijn de films van de innovators binnenkort op www.utilities.nl en www.watervisie.com te vinden en kunt u stemmen op uw favoriet.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.