nieuws

Mobiele waterzuiveringsinstallatie Improved naar BASF

Publicatie

31 aug 2018

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Evides Industriewater, industriewater

Vlak voor de zomer verhuisde de mobiele waterzuiveringsinstallatie van IMPROVED van Yara Sluiskil naar BASF in Antwerpen. De proeven bij Yara op de condensaatstromen zijn afgerond en er moet alleen nog de laatste hand aan de samenvattende rapportage worden gelegd.

Bij BASF is inmiddels gestart met de proeven en ligt de focus op het onderzoek naar de optimale zuiveringsopzet voor de bereiding van demiwater uit proceswater en op de polishing van een condensaatstroom.

Op dit moment zijn al testen uitgevoerd met reversed osmosis (RO), membraandestillatie (MD) en ionenwisseling (IX) op proceswater en met RO, IX en ED (elektrodialyse) op condensaat. De komende periode zullen nog andere combinaties worden beproefd, waaronder actief kool en geavanceerde oxidatie (O3/H2O2) voor de verwijdering van TOC (Totaal Organisch Koolstof).

Bij de experimenten bleek onder andere dat een veranderde voedingswaterkwaliteit tot andere verwijderingsrendementen voor TOC leidde. De installatie zal tot november bij BASF blijven staan waarna deze wordt verplaatst naar Dow Terneuzen waar het onderzoek zich zal richten op de polishing van condensaatstromen.

Bron: Evides Industriewater