nieuws

Nederlandse innovaties winnen EIT Awards

Publicatie

26 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De EIT Awards bevorderen innovatie en stimuleren ondernemerschap. De meest innovatieve startups, studenten en innovatieve teams binnen de EIT-innovatiegemeenschap worden in de kijker gezet om rolmodellen te creëren om toekomstige veranderingen aan te drijven. Er zijn drie awards uitgereikt; de EIT Venture Award voor meest succesvolle startup, de EIT Innovators Award voor het beste innovatieproject en de EIT Change Award voor het beste jong ondernemend talent.

 

Winnaar EIT Venture Award: Nerdalize

Florian Schneider, medeoprichter van het Nederlandse Nerdalize, heeft de award in ontvangst genomen. Nerdalize heeft deze prijs gekregen voor het ontwerp van de zogeheten e-radiator: een radiator waarin een computerserver draait. Met de warmte die deze server afgeeft, worden huizen verwarmd: 'Ik ben zeer trots dat Nerdalize erkenning krijgt bij de EIT Awards. Ik wil graag Climate-KIC bedanken voor hun ondersteuning en coaching. Als onderdeel van het accelerator programma van Climate-KIC hebben we een netwerk opgebouwd, toegang gekregen tot klanten en potentiële partners, en werd ons systeem uitgetest in vijf woningen. Nu zijn we klaar voor de productie op grote schaal.'

 

Winnaar EIT Innovators Award: WECC-II

Norbert Kuipers van TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek) werkt met Climate-KIC aan de ontwikkeling van een systeem voor het gebruik van afval en hernieuwbare energie voor de productie van zuiver water en binnenluchtcontrole: 

‘Hitte die verloren gaat speelt een grote rol bij de wereldwijd stijgende temperaturen. Dit project, genaamd WE4CC-II, werkt aan een manier om deze restwarmte te benutten om water van hoge kwaliteit te produceren en vochtigheid onder controle te houden, wat het energieverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen. Deze EIT Award zal onze geloofwaardigheid versterken in het licht van de verdere ontwikkeling en vermarkting van deze technologie.’

 

INNOVEIT 2016 eindigt dinsdag met verdere gesprekken over de manier waarop ondernemers, onderzoekers, academici en beleidsmakers in Europa hun krachten kunnen bundelen om innovatie in Europa te stimuleren.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.