nieuws

Nijhuis Water Technology wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2016

Publicatie

10 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Mestverwerkingsconcept GENIAAL van Nijhuis Water Technology heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de zesde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar tevens een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

 

Wat is de winnende innovatie?

Het systeem GENIAAL verwerkt ruwe mest en zet het om in fosfaat, stikstof, kalium en schoon water. GENIAAL levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het mest- en fosfaatoverschotoverschot in Nederland.

 

Ambitieprijs 2016

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, van 5.000 euro, uitgereikt. Elestor met de innovatie waterstof-bromide flowbatterij is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Elestor vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

 

Publieksprijs

Uit de categorie van bedrijven die in aanmerking kwamen voor de Ambitieprijs hebben de aanwezigen bij het Kiemt-najaarscongres via een stemming een innovatie gekozen als winnaar van de Publieksprijs. Elestor won ook deze prijs – van 1.000 euro – met de waterstof-bromide flowbatterij.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.