platform-event

Industry & Energy: When Electrons Power Molecules

Wanneer

13 Dec 2018

Platform

Utilities

Organisatie

FME, Industrielinqs pers en platform, VoltaChem

SCHRIJF NU IN!

Donderdag 13 december vindt op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen het internationale congres Industry & Energy plaats. Tijdens dit congres staat het thema ‘When Electrons Power Molecules’ centraal.

Dit internationale congres is een initiatief van FME, Industrielinqs en VoltaChem met founding partner Chemelot en eventpartner Sabic. Het event is gericht op de industrie en energiesector in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen en heeft een speciale focus op elektrificatie en elektrochemie. De voertaal tijdens dit congres is Engels.

Om de Europese klimaatuitdagingen en doelen van het Klimaatakkoord van Parijs aan te gaan, is samenwerking nodig. Vooral tussen de procesindustrie en de energiesector. Duurzame energie moet snel groeien in Europa. Maar hoe gaan we energieoverschotten opslaan op winderige en zonnige dagen?
Aan de andere kant moet de industrie haar uitstoot en de fossiele grondstof verminderen. Meer en meer lijkt elektrochemie de kortste weg naar negatieve CO2-emissies. Een tweesnijdend zwaard, want het biedt ook een oplossing om enorme hoeveelheden groene energie op te slaan. Moleculen uit lucht en water kunnen in bruikbare grondstoffen worden omgezet. Zowel de industrie als de energiesector moeten de nieuwe waardeketen met elkaar afstemmen en profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Raak geïnspireerd op ‘Industry & Energy’. We zien u graag 13 december op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op www.industryandenergy.nl.

Catelijne Klaver, Eventmanager / projectcoördinator

catelijne@industrielinqs.nl 020 31 22 089

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.