nieuws

Rainmaker Worldwide opent productie- en R&D-locatie in Rotterdam

Publicatie

6 jul 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Ronald Prins, directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling bij de gemeente Rotterdam, verrichtte de openingshandeling door het eerste glas schoon water – opgeleverd door de honderd procent duurzaam producerende testinstallatie – op te drinken. Met dit startschot is de weg vrij voor Rainmaker om de productie van de unieke windmolens te starten. Het Canadees-Nederlandse bedrijf levert met de windmolens een oplossing voor waterschaarste door water uit wind te halen en door zuivering van water.

 

Waterschaarste is in grote delen van de wereld een groot probleem. Eén Rainmaker windmolen kan per dag 500.000 glazen zuiver water opleveren. Het bedrijf heeft op dit moment bestellingen uit Jamaica, India en Egypte. De technologie draagt verder in Nederland bij aan het recyclen van ‘waste water streams’, bijvoorbeeld door het water als reststroom te gebruiken bij olie- en gaswinning, voedselindustrie, brouwerijen en bottelaars.

 

Aantrekkelijk investeringsklimaat

Rainmaker heeft voor Rotterdam als locatie gekozen vanwege het aantrekkelijke vestigingsklimaat. De technologie, kennis en arbeidskracht zijn hier aanwezig. Daarnaast worden de molens in drie 40-foot containers via de Rotterdamse haven eenvoudig en efficiënt over de hele wereld verscheept.

 

De vestiging van Rainmaker in Rotterdam is mogelijk gemaakt door een investering van zowel Canadese als Nederlandse investeerders, waaronder Icos Capital (venture capital voor de cleantech industrie) en het Europese SOFIE-fonds (een revolverend investeringsfonds) dat zich specifiek richt op duurzaamheid en innovatie in de Rotterdamse Stadshavens.

 

Ook heeft het Rotterdamse publiek-private programma VET hulp geboden. VET staat voor Versnellen Economische Transitie en is een programma van zeven Rotterdamse partners om initiatieven van bedrijven en ondernemers die bijdragen aan een sterke, schone en circulaire economie in de regio Rotterdam naar de volgende stap te brengen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.