nieuws

Samenwerking: Water in de hand houden voor de industrie

Publicatie

6 dec 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De industrie gebruikt veel proceswater en produceert veel afvalwater. Het meeste afvalwater wordt na enige behandeling, binnen de normen van de wet, in het oppervlaktewater geloosd. Hergebruik van afvalwaterwater en stoffen in het water gebeurt nog maar weinig. Waterhergebruik is namelijk geen eenvoudig proces. 

In zijn lezing gaat Ric van der Water in op de vraag hoe kennisinstituten zoals de TU Delft de industrie kunnen helpen met technologieën voor waterhergebruik. Dit kunnen bestaande technologieën zijn maar ook die nog ontwikkeld moeten worden. Voorbeelden van wat een gerenommeerd kennisinstituut als de TU Delft op het gebied van water biedt, worden tijdens de masterclass belicht. 

Samenwerking tussen kennisinstituten – waar onderwijs en onderzoek de hoofdtaak is – en industrie levert een win-win situatie op. Promovendi en masterstudenten krijgen te maken met de vaak complexe praktijk van industrieel afvalwater. Door hun theoretische achtergrond en een goede analyse, liggen praktische en economische oplossingen regelmatig voor het grijpen. En daar heeft de industrie profijt van.

Ir. Ric van de Water is programmadirecteur Industriewater aan de TU Delft.
De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) van de TU Delft en Evides Industriewater tekenden in mei 2011 een exclusieve langetermijn samenwerkingsovereenkomst. De leerstoel Industriewater heeft als doel het opzetten van een onderzoeksprogramma gericht op industriële watervoorziening.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.