nieuws

Suez neemt industriewateractiviteiten GE over

Publicatie

14 mrt 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

overname, water

De moedermaatschappij van Engie, Suez, neemt de wateractiviteiten van GE over. Met deze samenvoeging zullen de bedrijven een derde plaats bekleden in het wereldwijde speelveld van industriewater specialisten. Met de overname is een bedrag van 3,2 miljard dollar gemoeid.

De samenvoeging van de nummer vier (GE) en de nummer tien (Suez) in de industriewatermarkt levert beide bedrijven een derde plek op wat betreft omzet. GE is veel dominanter aanwezig op de wereldmarkt en levert zijn producten en diensten aan een groot deel van de (semi)procesindustrie. De samenvoeging van de portfolio’s van beide bedrijven zorgt er bovendien voor dat het nieuwe bedrijf de gehele waardeketen van industriewater kan bedienen; van ontwerp en bouw tot beheer en onderhoud zat al in het gezamenlijke portfolio en zal nu gezamenlijk worden aangeboden.

Het nieuwe mega-industriewater concern kan met 350 wetenschappers en ingenieurs de uitdagingen aan voor de komende jaren op het gebied van industriewater. Trends die de bedrijven zien zijn onder andere zero liquid discharge, green cooling chemistry en de ontwikkeling van nieuwe procesmembranen. Ook op het gebied van analyse en asset optimization vullen de platformen van beide bedrijven elkaar aan.

De bedrijven moeten nog toestemming krijgen van de diverse toezichthouders, waaronder die in Europa, en verwachten halverwege 2017 de overname rond te hebben.

Bron: Suez