nieuws

Vitens start bouw Vechterweerd

Publicatie

2 sep 2013

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het ontwerp van Vechterweerd werd eerder al bekroond met een BREEAM certificering, waarmee het in ontwerp de duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland is. Het ontwerp, waarbij de productielocatie overdekt zal zijn met groen, past dan ook goed in de natuurlijke omgeving. De ontwikkeling van het gebouw en de inrichting van de omgeving is het resultaat van een intensieve samenwerking geweest tussen de omwonenden, het ingenieurs- en architectenbureau IA Groep en Vitens. De gemeente Hoonhorst bouwt met de nieuwe duurzame drinkwaterproductielocatie verder aan haar ambitie om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden. De drinkwaterproductielocatie wordt voorzien van een robuuste en hypermoderne zuiveringsinstallatie.

 

Oeverfiltratie uit de Vecht

In eerste instantie zal het productiebedrijf 2 miljoen kubieke meter water per jaar produceren. Bij normaal gebruik zullen tegen de 37.500 consumenten gebruik maken van dit water. In de nieuwe drinkwaterproductielocatie zal drinkwater via bodempassage uit de Vecht worden gewonnen en in een hypermoderne installatie worden gezuiverd. Na een periode van twee jaar zal de waterwinning eventueel opgeschroefd worden naar maximaal acht miljoen kubieke meter water.

 

De nieuwe drinkwaterproductielocatie wordt gebouwd door de firma Salverda. Na de zomer van 2015 wordt Vechterweerd in gebruik genomen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.