nieuws

Water belangrijk thema Sustainable Development Goals

Publicatie

25 sep 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De nieuwe doelen zijn ambitieuzer dan de voorgaande Millenium Development Goals op het gebied van water. De standaarden en dekking van drinkwatervoorziening en sanitatie zijn verhoogd. Nieuwe onderwerpen zijn integraal watermanagement en het verbeteren van de (afval)waterkwaliteit inclusief hergebruik. Onderliggend thema is de duurzame financiering van de wateropgaven.

 

Nederlands Watergezant Henk Ovink is in New York bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties: 'Watercrises staan op nummer één volgens de risicoanalyse van het World Economic Forum. Water is wereldwijd de verbindende opgave. Van de huidige natuurrampen wereldwijd is negentig procent watergerelateerd. Nederland heeft al eeuwenlang het primaat op integraal watermanagement. Door op een slimme manier risico's en onzekerheden te managen zijn we groot geworden. De Nederlandse watersector kan haar internationale activiteiten verveelvoudigen en zo de wereld verbeteren, en kwalitatief, economisch en ecologisch versterken.

Water governance is een vaste kern van onze aanpak en ontstaan vanuit de waterdemocratie, met onze waterschappen in de 12e eeuw. Nog steeds maken de waterschappen een sterk en vast onderdeel uit van de manier waarop we met alle overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen elke dag innoveren en werken aan een veilig en mooi Nederland.'

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.