nieuws

Wateractiviteiten GE officieel in handen van Suez

Publicatie

3 okt 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

overname, water

De aangekondigde overname van GE Water & Process Technologies door Suez is officieel afgerond. Met deze samenvoeging bekleedt Suez een derde plaats in het wereldwijde speelveld van industriewater specialisten. Met de overname is een bedrag van 3,2 miljard dollar gemoeid.

Suez voegt de activiteiten van GE bij zijn eigen waterbusiness in een niewe businessunit: Water Technologies & Solutions. De samenvoeging van de nummer vier (GE) en de nummer tien (Suez) in de industriewatermarkt levert beide bedrijven een derde plek op wat betreft omzet. GE is veel dominanter aanwezig op de wereldmarkt en levert zijn producten en diensten aan een groot deel van de (semi)procesindustrie. De samenvoeging van de portfolio’s van beide bedrijven zorgt er bovendien voor dat het nieuwe bedrijf de gehele waardeketen van industriewater kan bedienen; van ontwerp en bouw tot beheer en onderhoud zat al in het gezamenlijke portfolio en zal nu gezamenlijk worden aangeboden.

GE Water & Process Technology heeft 7500 werknemers op de loonlijst staan en draaide in 2016 een omzet van twee miljard dollar. De overname geeft Suez ook toegang tot een groot aantal technologieën en patenten van GE. Zo biedt het bedrijf via zijn Insight platform een scala aan digitale oplossingen voor de optimalisatie van bronnen, monitoring en onderhoud van instrumentatie en machines en data-analyse.

Fotocredit: Suez
Bron: Suez