nieuws

Water Innovators gezocht

Publicatie

25 okt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De X-Flow helix-technologie blinkt uit in eenvoud, terwijl de impact ervan op de energieconsumptie en productiviteit heel groot is’. Zo omschreef de jury de inzending van de Winnaar van de Waterinnovator of the Year-verkiezing Pentair. De Enschedese vestiging van het Amerikaanse bedrijf wist een helixvorm aan de binnenkant van een membraan aan te brengen die een wervelstroom creëert, waardoor deze veel minder snel vervuilt.

De innovatie van Pentair bezorgde het bedrijf de titel: Waterinnovator of the year 2016. Ook nu gaan we op zoek naar innovatieve bedrijven, start ups of overheidsinstellingen die innovatie, duurzaamheid, publiek private samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. We zoeken naar innovaties die het gebruik van (industrie)water goedkoper, duurzamer of efficiënter maken. Daarbij kijken we niet alleen naar technologie, maar ook naar samenwerking binnen de waterketen.

Wilt u zich inschrijven voor de verkiezing: Waterinnovator of the Year 2017, stuur dan een mail naar de organisatie. Ook als u tips heeft of bedrijven, personen of innovatieve samenwerkingsverbanden wilt voordragen, kunt u een mail sturen.

Watervisie Congres 2017

De genomineerden voor de Waterinnovator of the Year Award zullen tijdens het Watervisie Congres 2017 dat op 16 februari wordt gehouden in het Innovatiecentrum Duuzaam Bouwen (Rotterdam) tijdens een pitch hun innovatie tonen aan het publiek. Uiteindelijk bepaalt een vakjury onder leiding van Cees Buisman van Wetsus, samen met het publiek en de internetstemmers de uiteindelijke winnaar.

Schrijf u hier in als u zich wilt aanmelden als kandidaat Waterinnovator of the Year. En hier als u wilt deelnemen aan het Watervisie Congres 2017.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.