nieuws

Waterverbruik Grolsch aanzienlijk gedaald

Publicatie

15 mei 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

water

Het duurzaamheidsverslag van Grolsch laat zien dat de bierbrouwer uit Twente op de goede weg is. Zo nam het waterverbruik in 2016 met 23 procent af in vergelijking met 2008. Ook de CO2-uistoot nam in diezelfde periode af met 21 procent. Het bedrijf gebruikt verder 18 procent groene energie, wat afkomstig is uit eigen biogas. De aanleg van een groen stoomnet zal de verduurzaming nog eens versnellen.

Andrei Haret, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: ‘Duurzaam verduurzamen blijft onze uitdaging. Wij hechten daarbij grote waarde aan een duurzame en verantwoorde samenwerking in de gehele keten. Ik kijk er bijzonder naar uit om onze nieuwe ambitie op gebied van CO2; een volledig klimaatneutrale brouwerij in 2025 samen met diverse stakeholders te gaan realiseren.

Eelco Eerenberg  Wethouder Gemeente Enschede roemt de samenwerking tussen de Grolsch Brouwerij en de gemeente. ‘De weg naar meer duurzaamheid in Enschede is een weg die je als overheid niet alleen kunt bewandelen. Dat doe je samen met inwoners, met belangengroepen en zeker ook met ondernemers. Ik ben dan ook trots op Grolsch, die als inspirerend voorbeeld laat zien dat duurzaamheid hand in hand gaat met ondernemerschap: de circulaire economie. De weg naar die circulaire economie, met steeds meer energie neutrale industrie, met meer lokale opwekking van duurzame energie, is een weg die Grolsch niet alleen voor zichzelf inzet, maar ook samen met de regio waarin Grolsch al jarenlang is gevestigd.

Wij zijn blij dat Grolsch ons programma ‘Enschede wekt op’ heeft omarmt en samen met de gemeente Enschede stappen zet. De ondertekende intentieverklaring voor een onderzoek naar een groen stoomnetwerk voor industriële bedrijfsprocessen in Twente in samenwerking met Twence en Apollo Vredesteijn is daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop van harte dat andere ondernemers zich laten inspireren door Grolsch, zodat we met steeds meer partijen samen verder bouwen aan een circulaire economie in Twente.”

Enkele highlights 2016

  • Waterverbruik 3,56 liter per liter bier, een daling van – 23 procent ten opzichte van 2008
  • CO2 uitstoot van 6.05 kg eq/hl, een daling van – 21 procent tenopzichte van 2008
  • Circulaire brouwerij; 99,8 procent hergebruik in de keten
  • Groene energie; 18 procent door eigen opgewekte biogas

grolsch-totaaloverzicht-dvo-2016

Bron: Grolsch