nieuws

Watervisie geeft boost aan waterbewuste productie

Publicatie

3 dec 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het thema van Watervisie 2012 is niet voor niets: Waterbewust. Strengere wet- en regelgeving, maar ook een steeds grotere bewustwording bij bedrijven dat zij hun footprint moeten verkleinen, zorgt ervoor dat de voortrekkers steeds vaker voor kiezen voor duurzame alternatieven. Zo gebruikt

BASF Antwerpen geen drinkwater meer voor haar industriële processen, maar oppervlaktewater uit de Biesbos. Marc Van Breda, Vice President Health, Safety, Environment and Energy Policy bij BASF zal de keuze van het bedrijf toelichten.

 

Unilever

Volgens Paul Birker valt het watergebruik in het eigen bedrijf vrijwel in het niet bij de totale water footprint van Unilever. Hij zal toelichten hoe dit geldt voor zowel  foods als non-foods. Het bedrijf zorgt er overigens ook voor dat lokaal beschikbaar water, absoluut veilig en goed smakend wordt tegen zeer lage kosten.  

 

Dow Benelux

Ook Niels Groot van Dow Benelux al zijn ervaringen delen. Sinds 2007 levert het waterschap Zeeuws-Vlaanderen effluent van de rwzi Terneuzen aan DOW Terneuzen. Het effluent fungeert als bron voor de productie van demiwater. Tot die tijd werd hiervoor gebruikgemaakt van zout Westerscheldewater. Door de keten te sluiten, bespaart DOW niet alleen kosten, maar is ook de milieubelasting aanzienlijk afgenomen.

 

Royal Cosun

Milieutechnoloog Johan Raap van Cosun zal de plannen uit de doeken doen voor de aanleg van Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. In dit gebied zullen nieuwe bedrijven en de glastuinbouw worden gekoppeld aan de bestaande suikerfabriek. De gietwaterinstallatie die nu wordt gebouwd gaat aanvullend water leveren voor de glastuinbouwbedrijven volgens de specifieke eisen van deze sector.

 

Innovatie

Voor wie wil weten welke technologieën in de toekomst potentie hebben, geven Ric van de Water en Oscar Helsen inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van industrie- en afvalwater. En uiteraard laten de Water Innovators of the year zien dat Nederland nog steeds voorop loopt op het gebied van watertechnologie.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.