nieuws

Waterzuivering Plymouth past SIX CeraMac toe

Publicatie

13 sep 2017

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

water

‘Waterinnovator of the year PWNT installeert zijn SIX CeraMac ionenwisselaars en keramische membranen in een nieuwe waterzuivering in het Engelse Plymouth.

De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe zestig miljoen pond kostende waterzuiveringswerken van Plymouth en omgeving zijn in volle gang. Men verwacht de nieuwe zuivering volgend jaar oktober in gebruik te kunnen nemen. Bijzonder is dat de nieuwe zuivering gebruik maakt van de SIX CeraMac-technologie van PWNT, die in 2012 tijdens het Watervisie Congres werd verkozen tot Waterinnovator of the Year. De Mayflower Water Treament Works, zoals het project officieel heet, wordt gebouwd door het consortium South West Water’s H5O Delivery Alliance die naast PWNT bestaat uit Arcadis, Pell Frischmann, Balfour Beatty en Interserve.

31 augustus is in het hoofdgebouw een belangrijk deel van de installaties en apparatuur geïnstalleerd, die de waterbehandelingsprocessen van PWNT bevat. Het hele project wordt geleid door South West Water’s H50 Delivery Alliance, die zeer nauw samenwerkt met PWNT om te zorgen dat de levering in overeenstemming is met het overeengekomen bouwprogramma.

Mayflower Water Treatment Works (WTW) zal gebruik maken van geavanceerde behandelprocessen, ontworpen en ontwikkeld door Dutch Water Technology Company PWNT en getest op een prototype faciliteit bij Crownhill WTW van juni 2013 tot juni 2015. De nieuwe technologie beschikt over SIX-uitgebreide ionenuitwisseling met harsregeneratiesysteem, ILCA inline-coagulatie en CeraMac C90 keramische membraanmicrofiltratie. Het is de eerste keer dat deze gecombineerde technologie in het Verenigd Koninkrijk zal worden gebruikt.

Het SIX-hernieuwde ionenuitwisselingsgebied is 75 procent compleet en de installatie van CeraMac is begonnen en zal naar verwachting in oktober 2017  worden afgerond.

Mayflower WTW vervangt de verouderde behandelingswerken bij Crownhill in Plymouth, die in de jaren 1950 werd gebouwd en het einde van zijn levensduur bereikt. De nieuwe WTW zal voldoen aan de behoeften van de groeiende bevolking van Plymouth, waardoor er in de komende generaties een veilige en kwalitatief hoogwaardige drinkwatervoorziening voor het brede Plymouth-gebied wordt geboden.

Bron: PWNT